29 August 2006

Kenali watak Si Scorpio

Panjang Akal, Pendiam, Pendendam, Gigih, Tekun
Nombor bertuah: 2, 9, 16, 27, 32, 47Aroma bertuah: Lada Hitam, Kopi, Kayu Pinus, Bunga Sedap MalamPlanet Yang Mengitari: Mars & PlutoBunga bertuah: Tumbuh-Tumbuhan Yg BerduriWarna bertuah: Merah TuaBatu bertuah: Batu-Batuan Yang Berwarna Merah DarahElemen bertuah: AirPasangan Serasi: Taurus

Para scorpio merupakan orang yang giat, emosional dan pasif. Mereka suka bekerja keras dan berkerjaya; mereka selalu melihat hidup dari sisi pahitnya. Mereka tidak menyukai kelemahan baik dalam diri mereka sendiri mahupun dalam diri orang lain. Mereka sangat dermawan dan penuh kasih dan selalu membela kaum yang lemah.

Mereka pandai menyimpan rahasia dan memiliki insting yang kuat. Daya tariknya ada pada tatapan matanya yang dapat menarik orang dengan kekuatan magnetiknya. Scorpio dapat menjadi orang yang setia, namun juga musuh yang berbahaya. Mereka pribadi yang penuh etika dan berpegang teguh pada peraturan yang mereka yakini dalam hidup mereka.

Sikapnya yang suka menolong, setia membuat orang yang mengenalnya merasa beruntung berada di pihaknya. Jika kamu berada di pihak yang berlawanan dengannya, maka ia akan menjadi musuh yang pendendam dan kejam. Sedikit orang yang boleh menyedari kemampuan sejati scorpio kerana sikapnya yang pendiam dan rendah hati terhadap apa yang telah mereka capai. Mereka orang yang selalu menepati janjinya dan jarang menarik kembali kata-kata yang telah terucap dari mulut mereka. Mereka pengamat yang cermat dan pandai mengukur situasi. Mereka tidak pernah terlibat dalam situasi tanpa persiapan yang matang, maka dari itu mereka selalu menjadi pesaing yang teguh. Mereka selalu bersedia menolong yang lemah, penuh informasi dan pandai menjaga rahasia.

Asmara para Scorpio: Scorpio adalah zodiak yang paling perasa. Mereka penuh gairah, setia dan sangat romantis. Mereka tidak akan terlibat dalam suatu hubungan tanpa penyelidikan terlebih dahulu untuk mengetahui apakah pilihannya itu merupakan peribadi yang setia dan jujur. Bila iya, maka ia akan menunjukkan sisi peribadi yang selama ini dia sembunyikan. Mereka sangat pencemburu jika menemukan sesuatu yang dicurigai tanpa alasan yang kuat. Tidak ada yang dapat menyakiti Scorpio kecuali perasaan dicurangi dan dikhianati oleh pasangannya.

No comments: